Norge burde skamme seg


Jeg merker at jeg starter å bli små irritert og skuffet over hvordan samfunnet i dag er. Og nå snakker jeg ikke bare om "the real life" men også nett verdenen. Det er tabu å skrive om problemer på nett og dette kan du få store konsekvenser for, men like vel hører jeg støtt og stadig klaging over folk som legger ut alt det fine de har gjort på nettet. Folk skal visst alltid ha noe å pirke på...

Nå er det ikke først og fremst dette med skryte bilder som postes på nettet jeg skal klage over etter som jeg absolutt ikke har noe i mot det. Jeg mener at man skal få lov å skryte seg opp i sky om det er dette som gjør deg lykkelig. Det jeg vil ta opp er det motsatte av skryt som legges ut på nett, og da kanskje særlig av bloggere. Bloggere som skriver om problemene sine på nett lever ett "farlig" liv. Jeg som selv har skrevet litt om mine problemer får stadig høre av både nære og fjærne at jeg må passe meg. At jeg skriver om problemene mine og viser at jeg ikke er perfekt får jeg høre kan gå ut over arbeidslivet mitt senere, eller jeg kan f.eks. gjøre de rundt meg flaue. Jeg får ofte spørsmål om jeg ikke heller kan blogge om noe annet. Og ja jeg prøver jo å holde det litt variert her på bloggen, men jeg føler ikke jeg skal måtte gjemme meg bare fordi jeg sliter litt med noe. Er det virkelig sånn det skal være i dag? At om man ikke er perfekt er man ikke bra nok? At om man ikke er perfekt så skal man ikke kunne fortelle om seg selv å vise andre som også sliter at de ikke er alene. Jeg syns virkelig folk burde lukke opp øynene å skjønne at ingen er perfekte, og at så og si alle kommer til å slite med ting opp gjennom livet så hvorfor skal man da dytte problemene ned og gjemme de bort? Late som de ikke eksiterer? Ting blir ikke ordnet opp i selvom man gjemmer de bort. Problemer blir større av sånt.Jeg har gjennom bloggen, og gjennom å skrive om mine problemer fått mange takker fra folk som endelig følte at de ikke var alene lenger med å slite med noe. Og det er jo det jeg vil med sånne typer inlegg som dette. Jeg håper på å kunne hjelpe andre å innse at de ikke er alene om å ha problemer, for jeg vet at når man er inne i en tung periode føler man seg ofte litt alene.

Jeg er helt overbevist om at hvis vi alle slutter å se på problemer som tabu hadde flere turt å stå fram og skaffe seg hjelp. Flere hadde følt seg bedre når de så at de ikke var alene. Desverre er det ikke sånn i dag. For i dag er det galt å ha problemer. Og om man har det skal man holde dem for seg selv, sette på seg en maske og late som at alt er greit.Vel, jeg vill bare si unnskyld for at jeg ikke er perfekt, men dette er noe jeg vet veldig godt selv og ikke skammes over. Dette er min blogg og jeg blir mere glad over å hjelpe en person via bloggen min enn å ligge på Norges topplister. Og jeg vil ikke måtte gjemme meg. Derfor kommer jeg fra nå av til å starte å ta opp igjen ting som kanskje ikke alle godtar, men som andre har godt av å lese. Jeg er så lei av å skulle leke at alt er bra når det ikke er det....

 

♥ Hva er din mening om dette?

18 kommentarer

Sol Runesdóttir

15.06.2014 kl.15:41

Enig... viktig tema

Ida

15.06.2014 kl.15:42

Sol Runesdóttir: <3

Unnvikende

15.06.2014 kl.15:45

Jeg liker at du tar opp dette. Jeg har selv anonym blogg, men jeg liker ikke å måtte ha det. Det er bare det at andre bryr seg så sinnsykt om hva jeg legger ut på min egen blogg, og jeg orker ikke maset. Jeg vil kunne skrive hva jeg vil uten at andre skal klage eller bli flau over hva jeg skriver. Skulle bare ønske det gikk på en blogg hvor jeg ikke trengte å være anonym.

Kristine

15.06.2014 kl.15:49

Bra skrevet! Dette er et veldig viktig tema. Jeg selv har mine egne problemer men har opplevd at jeg ikke kan fortelle det uten at det blir "bråk"..

Lucas Engam

15.06.2014 kl.15:56

Jeg er helt enig, det er tøfft av folk å tørre skrive om sine problemer.

For livet er ikke perfekt, men det er hvordan "du" gjør noe med livet ditt.

Det at man skriver om sine konflikter i livet kan hjelpe veldig. Før brukte folk

dagbok og jeg ser på blogg som den nye formen for dagbok.

Selvom jeg også skriver mine tanker i bøker ennå, prøver jeg også å blogge.

Det største problemet med blogg er jo at alle kan se det, men kanskje det vil lette deg å få det ut, istedenfor å skjule det du har innerst inne.

Problemet med dette igjen er denne mobbingen netthets/hat mot folk som er tøffe nok til å ytre sine meninger. I USA kaller man de for "Trolls" fordi at de gjemmer seg bak tastaturet. Og, det er nok derfor folk er litt redde for å utlevere sine sider.

For når du først er på nettet, er også dine følelser, tanker og identitet i fokus.

Takk for du deler dine utfordringer for andre, som igjen kan hjelpe så mange andre med din kunnskap og visdom.

Ida

15.06.2014 kl.16:06

Unnvikende: Det er synd at du blir nødt til å gjemme deg bak anonym, jeg gjorde det en god stund jeg også...

Ida

15.06.2014 kl.16:08

Lucas Engam: Jeg har skrevet dagbok (altså i bøker) så lenge jeg kan huske, men føler ikke dette har hjulpet meg etter som det liksom bare blir med det. Jeg kommer ingen vei ved å gjøre det på en måte...Føler at etter jeg skrev om at jeg hadde problemer på bloggen ble ting litt bedre etter som jeg ikke lenger trengte å "gjemme" med...Syns det er utrolig synd andre ikke tørr gjøre det samme pga redselen for å ikke bli godtatt, bli mobbet eller få problemer senere i livet...

15.06.2014 kl.19:35

Helt enig! bra blogg! sjekke ut min?atdublirmobbeterikkedinfeil.blogg.no

15.06.2014 kl.20:07

Blogger som din, som er ærlige og åpne, har hjulpet meg mye til å forstå meg selv og problemene mine. Jeg har aldri turt å "komme ut" med at jeg har blitt mobbet fordi jeg skammer meg over det, og følgene av mobbingen har jeg prøvd å skjule så godt som mulig, noe de aller fleste andre også gjør. Da føler man seg alene og unormal. Men å finne en blogg som skrives av en med samme problemer løsner virkelig den aller største fryten om at folk skal finne ut.

Jeg vil takke deg for at du er ærlig og åpen på en blogg! Vi trenger det

Ida

15.06.2014 kl.20:08

Anonym: Veldig hyggelig å høre at jeg har hjulpet deg med noe av det du sliter med:)

15.06.2014 kl.22:15

Helt enig. Jeg tør ikke å legge ut fornavn og etternavn på ting hvis jeg skulle søke jobb en dag og de finner det.. tør ikke å lage ask.fm feks heller.

Tør ikke søke jobb nå pga selvskadearr. Norge burde definitivt forbedres.

Ida

15.06.2014 kl.22:46

Anonym: Ja, helt enig...

Benedicte

15.06.2014 kl.22:49

Jeg må si meg utrolig enig med deg. på bloggen min har jeg nettop lagt ut et innlegg om mobbing, som da inneholder en del om meg selv. har allerede fått kritikk på det. Man skal jo kunne snakke om problemene sine, det er det som hjelper folk og komme fremover!

Ta deg en liten tur innom:)

Første gangen jeg er innom din blogg, og du har en blogg med mening. Jeg kommer til å følge med fremover:)

Ida

15.06.2014 kl.23:01

Benedicte: bra det finnes flere som tørr å ta opp ting offentlig...viktig å ikke gjemme seg bort:)

Julie

18.06.2014 kl.13:51

Kjempeviktig tema du tar opp. Hvem var det forresten som vant Norgesbilletter?

Susanna Isabélle

29.06.2014 kl.15:26

Er veldig enig, burde være lov å legge ut det man vil uten at andre skal legge nesa si oppi alt og pirke så jævli, right? sånn som det har blitt så ser det ut som man må "passe seg" uansett hva det er man legger ut. ikke skriv ditt, ikke skriv datt, da får du ikke jobb, du setter deg selv i et dårlig lys bla bla bla. Sletta selv bloggen min pga respektløse idioter som ikke klarer å skjønne at det faktisk er ytringsfrihet her i landet. synes det både er synd og irriterende. men ikke gidd å gjem deg bort. andre trenger å se at fler er i samme situasjon som deg, og haters gonna hate uansett hva man legger ut.

måtte bare kommentere siden det er så sykt viktig at dette blir tatt opp! det kommer garantert til å bli et større og større problem på nett og mobil, hvertfall blandt ungdom.

03.09.2014 kl.18:44

Jeg mener at klaging på slike norske blogg-sider er unødvendig. Da kan man heller skaffe seg en Tumblr blog eller poste deppe-bilder på We Heart It. Er ikke for å rakke ned på deg, men her sier jeg min mening.

Du tar utrolig fine bilder, og jeg må si det er synd at du ødelegger deg selv som forbilde når du velger å skrive negative ting, slik som innlegget hvor du starter med en hel haug klaging og negativitet.

Så mitt tips er å skaffe deg en personlig, anonym Tumblr-konto hvor du kan klage så mye du vil, så slipper du å tenke på hva samfunnet rundt deg synes. :)

Du ba om min mening, så her er den.

Ida

03.09.2014 kl.21:03

Anonym: Takk for din mening:) Om du har lest bloggen min så kan du kanskje se at jeg ikke bare poster klage inlegg eller "deppe" inlegg, men jeg har selv funnet ut av at jeg ikke gidder å leke at alt er bra når de fleste har sitt å slite med og derfor skriver jeg ting akkurat sånn de er uten å pynte på sannheten. Har jeg noe på hjertet så skriver jeg det. Om det gjør meg til ett dårlig forbilde å være mennesklig så får det så være.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
hits