Sunn, god og rask omelett


Siden jeg har ganske god tid på morgenen kan jeg unne meg selv noe annet enn bare grovbrød med ost til frokost. Som regel går det mye i eggerøre og laks, omelett, bananpannekaker eller rundstykker, og i dag falt valget på omelett! Ja...dette er nok noe de fleste vet hvordan man lager, men jeg vil likevel dele med dere hvordan jeg gjør det!

Lager omelett på to forskjellige måter, og i dag lagde jeg "brette" omelett. Det tok meg under 10 minutter å lage denne frokosten så dette er jo faktisk noe man har tid til å lage selv før jobb eller skole!

 

Ingredienser:

♥ 2 egg

♥ 1/4 ts salt (dette varierer litt på ingrediensene, om du ikke bruker salte produkter i omeletten kan du bruke litt mer salt)

♥ 1/4 ts pepper (valgfritt)

♥ 2 ss vann

 

Fyll:

♥ Paprika

♥ Gressløk

Du kan putte i så og si hva du vil; skinke og forskjellige grønnsaker er også ting som kan brukes i omelett, men jeg hadde ikke så mye å velge mellom i kjøleskapet og var litt for lat til å gå bort på butikken så da endte jeg opp med fyllet skrevet over.

 

Tilbehør:

♥ Grov brød

Man kan også lage en salat til eller lignende.

 

 

 

 

Slik gjør du:

♥ Bland sammen egg, vann, salt og pepper

♥ Sett stekeplaten på middels-høy varme og ha olje eller melange i panna

♥ Legg blandingen du nettopp lagde i pannen og vent på at den stivner (kan være lurt å sette ned varmen litt for å slippe brent bunn)

♥ Når det har stivnet ganske bra legger du fyllet på den ene halvparten av omeletten og bretter så over

 

 

 Har du lagd omelett før? 

 


Banan pannekaker


Heihei!

 

Jeg har vært borte en god stund nå og vet ikke om jeg er tilbake for å bli nå heller, men jeg tenkte å dele en oppskrift med dere på banan pannekaker! Disse er utrolig lette å lage, og det mener jeg virkelig for jeg er ikke akkurat ett geni på kjøkkenet...Men disse pannekakene klarte jeg faktisk å lage, og det på få minutter. De passer perfekt som en liten luns eller ett mellommåltid, men du kan også lage deg disse om du har lyst på noe søtt å kose deg med. Disse pannekakene er det faktisk lov å spise som snacks ettersom de er så sunne! I tillegg til å være sunn inneholder de verken gluten eller melkeprodukter så dette er noe de fleste kan spise, nesten for godt til å være sant...

 

Ingredienser:

1 egg

 1 banan (helst godt moden)

 1/2 teskje bakepulver 

 1/2 teskje vaniljesukker

 Litt kanel (ca 1/4 teskje bruker jeg)

 

Med disse ingrediensene fikk jeg ca 10 pannekaker. Disse er jo ikke like store som vanlige pannekaker...heller mer på lappe størrelse, men dette gjør de mye lettere å steke.

 

 

Dette gjør du:

  Finn fram noe du kan blande i

 Mos bananen med en gaffel helt til den har blitt en slags stiv røre

 Tilsett egget og rør god rundt for å blade det sammen med bananen

 Tilsett bakepulver, vaniljesukker og kanel

 

Kan serveres med nyplukkede bær som jeg har gjort. Men kan også serveres med fryste bær, syltetøy eller kanskje is om man vil unne seg noe ekstra. Selfølgelig går det fint ann å spise disse uten noe tilbehør for de smaker herlig!

 


Lunsjen min i dag. Bananpannekaker og smoothie.

 

 

 

♥ Har du smakt banan pannekaker før?

 

Les mer i arkivet » Januar 2015 » Desember 2014 » November 2014
hits