EF språkreiser


Jeg tenkte å fortelle dere litt om min opplevelse av språkreisen jeg var på i 10. klasse. Jeg var i Malta i 3 herlige uker og bodde på Villa rosa. Før jeg skulle dra på språkreise satt jeg å søkte som en gal rundt på nettet for å finne ut mest mulig om stedet jeg skulle til, men jeg slet med å finne annet enn skryt fra EF selv. Derfor tenkte jeg å skrive om både de positive og de negative opplevelsene mine ved språkreise. Kan sikkert legge ut mere om noen ønsker det...

 

 

Hotellet:

♥ Positive sider: Hotellet lå veldig nærme stranda, beach cluben, resturanter, butikker og den lille byen. Det største plusset med hotellet jeg bodde på må ha vært bassenget. De andre hotellene EF studentene bodde på i St. Julians hadde ikke badebaseng så de måtte enten låne vårt eller bade i sjøen. Man fikk frokost og middag med i prisen, og selvom ikke middagen fristet hver dag serverte de greit med mat. Dessuten var det ikke noe problem med mat når man bodde så nærme McDonalds og andre litt finere resturanter, pluss verdens beste pizza som ble solgt på hvert gatehjørne for ikke noe penger!

♥ Negative sider: Unnskyld for å måtte si det EF, men rommene deres var absolutt ikke noe å skryte av. Rommet i seg selv hadde grei størrelse, men det hjelper ikke når kloakk strømmer opp av dusjen og støvet henger av viftene. Rommet jeg bodde på var delt inn i fire rom. Det var ett bad, to store soverom og ett lite ett. Senge plassene var ganske så tragisk lagd. Vi var 5 jenter som kulle sove sammen, men det var delt opp til at en jente skulle sove inne på det vi bare kalte for likrommet. Rommet var lite, med fliser på gulv og vegger, en støvete vifte, en enslig seng og ett ekkelt sykehus aktig lys. Ikke noe koselig i det hele tatt. Men vi løste det ved å flytte sengen inn i det andre rommet.

 

 

 


Skolen: 

♥ Positive sider: Jeg tok ett kurs som het action aqua noe som gjorde at jeg ikke trengte å ha mye skole i løpet av de tre ukene. Men skolen var i grunn ikke så aller verst. Det er jo absolutt ikke som vanlig skole. Læreren vi hadde var hyggelig og lærte bort ting så godt han kunne, selvom vi som elever var mer opptatt av å snakke med hverandre...Hehe. I tillegg var det en kiosk rett ved skolen der vi kunne kjøpe så og si alt mulig.

♥ Negative sider: Det eneste virkelig negative det er å si om skolen må være varmen. At det er varmt er vel egentlig ikke noe å klage på, men skolen eide ikke aircondition. Det eneste som skulle gi litt kulde i klasserommet var en enslig liten vifte som ikke båste lengre enn en meter forran seg. Løste problemet med å kjøpe meg en liten, men utrolig effektiv vifte. En annen ting som var litt negativt var at skolen lå ett stykke unna hotellet så det ble en del svette turer dit for å si det sånn..
 


Lederene:

Jeg syns EF har vært flinke til å plukke ut hvem som skal være ledere, selvom jeg følte at jeg kom litt skeivt ut med en av dem var det ellers ikke noe negativt å si. De var med når man skulle på aktiviteter og skolen, ellers hang de bare rundt på EF omerådene sånn at man kunne få itak i dem om man trengte de.

Lederene på hotellet var ikke like hyggelige, men dette er jo bare min mening så smak og behag. Kom også litt skeivt ut med disse fordi de ikke var fornøyde da jeg tok meg en dusj på noen av guttene sitt rom etter som det kom kloakk opp av vår egen dusj... 

 

 


 

 

Reglene:

EF er veldig strenge på at man skal følge reglene dems. To av romkameratene mine og en gutt jeg ble kjent med der nede ble sendt hjem dagen etter at de hadde brutt en av reglene. 

Det er veldig lett å bryte enkelte av reglene, noe jeg vet veldig godt etter som jeg sikkert brøt en del av dem selv....I Malta er jeg ganske så sikker på at det ikke er noen aldersgrense på alkohol så skal love dere at det var mange som var i god humøret der nede, og det gikk helt greit så lenge man ikke ble tatt. 

Den teiteste regelen, men sikkert en av de viktigste også var dette med inne tider og legge tider. På hverdager måtte man være på hotellrommet klokken 11 om jeg ikke husker helt feil. Det var ganske så kjipt etter som man da ikke hadde stort annet valg enn å legge seg. Eller man kunne jo selvfølgelig være oppe å gjøre mye rart også, men det måtte man altså bare gjøre med romkameratene sine. 

 

 

 

 


 

Aktiviteter:

♥ Beach club: Beach cluben er ett sted bare EF folka slipper inn på noe som var utrolig deilig etter som stranda ofte var stapp full av turister. Beach cluben er ett bygg som består av ett spillrom og mange solsenger, pluss en "brygge" så man kan ta seg en dukkert. Det spilles alltid musikk der som styres av en spotify liste alle kan legge til sanger på. Man kunne også låne flytemadrasser og andre ting der. 

♥ Dykking: Om man vil så kan man betale litt ekstra for å få ta dykketimer med tank. Er ganske sikker på at om man fullførte dykkekurset fikk man dykkesertifikat. Jeg valgte å ikke ta dette så kan ikke skrive så mye om det.

♥ Snorkling: Dette var noe jeg gjorde med action aqua gruppa, men man kan jo alltids ta med seg  snorkel og dykkemaske så man kan snorkle selv. Hvertfall så dro action aqua gruppa til ett veldig fint sted med masse undervannsliv og lå å duppet i vannet i mange timer. Høres kanskje ikke så morsomt ut, men jo det var det.

♥ Seiling: Om man tar det kurset jeg tok så får man lov til å seile med en liten seilbåt det er plass til to stykker i. Vi endte bare opp med å ligge helt stille på vannet og sole oss til det startet å blåse så kraftig at noen måtte komme ut å hente oss med båt siden det kunne bli farlig. 

♥ Utflukt: Vi dro på masse utflukter til forskjellige steder der vi fikk gjøre alt fra shoppe til å bade.

♥ Strandliv både natt og dag: På dagen var det utrolig mange folk på stranda, men på kvelden og utover natta var det bedre plass. Jeg og noen venner satt ofte på stranda og spiste, snakket eller gjorde andre ting.

Sky club: Det er også laget noe som jeg tror het sky club der EF studenter kunne komme sammen. Det var egentlig bare en ganske vanlig ungdomsklubb med masse lys, musikk og drikke. Jeg var ikke så mye her etter som jeg aldri egentlig har vært noen stor fan av ungdomsklubber...

 
  


 

Fritid:

Man får ganske mye fritid, eller hvertfall hadde jeg det med det kurset jeg tok. På fritiden har man lov til å gjøre så og si hva man vil. Man kan f.eks. dra inn til byen å shoppe, gå på kino eller bare ligge ved bassenget. 

New in til rommet


Som jeg skrev i går så driver jeg å gjør om på rommet. Har ett langt stykke igjen før det er ferdig, men fikk gjort en del i går som å flytte litt på møbler, finne en gren jeg kunne bruke til å henge noen av kjolene mine på og kjøpe inn litt småting fra ikea. Tenkte å vise dere en liten sniktitt av rommet mitt sånn som det er nå før jeg må løpe ut døra for å rekke en psykolog time.♥Hva syns dere?


Room makeover


De siste to dagene har jeg følt meg veldig dårlig og valgte derfor å bli hjemme fra skolen i dag og heller jobbe med lekser fra senga. Etter å ha jobbet litt med lekser merket jeg plutselig at jeg fikk en stor trang til å rydde på rommet, og endte opp med å gjøre akkurat det. Har lenge tenkt på å ha en liten makeover på rommet mitt, men enda er det ikke mer enn en tanke. Akkurat nå sitter jeg bare å ser på TV mens jeg spiser ett par brødskiver og kikker litt i interiør blader. 

 

I tillegg til å ha sett litt i forskjellige magasiner har jeg også funnet en del rom inspirasjon på nett så jeg lager en liten collage av det også:

Liker du også å fikse på rom?


Fashion photoshoot


I dag har jeg vært hos Fredrikke hele dagen, og siden det var så fint vær midt på dagen tok vi med oss kameraet og gikk ut for å ta litt flere bilder. Vet jeg la ut en liten "photoshoot" tidligere i dag, men dere får nesten bare leve med at det kommer en til. Annet enn å ha hatt photoshoot har vi vært hos bestefaren til Fredrikke og feiret bursdagen hans, og gått hjem i pøse regn.Hva syns du om bildene?


Usmiket photoshoot


For noen dager siden gikk jeg og barndomsvenninnen min ut en tur. Hun lo av meg da jeg tok med meg kameraet, men jeg sa at man aldri vet når man trenger det. Jeg hadde vel nesten ikke rukket å si det før vi fant ut at vi skulle ta noen bilder. Hun hadde ikke fikset seg i det hele tatt, så vi skal tilbake dit en annen gang der hun er fikset opp litt mer. Men hvertfall så kommer det noen bilder fra vår usminkede shoot:♥Hva syns du om bildene?

 Kjærste kos


I dag har det vært så utrolig varmt. Jeg, Marius og familien hans startet dagen med frokost ute på terrassen dems mens sola steka. Etter en utrolig god frokost tok jeg meg en rask dusj før jeg og Marius tok med kamera og skateboard og gikk ut. Vært på litt forksjellige steder i Lillestrøm, og endte opp på en barneskole der vi var i ca en time før det ble så varmt at vi måtte hjem å hente oss noe å drikke. Nå tror jeg vi skal ut på tivoli om det fortsatt er oppe...håper på det. Er så herlig vært så skal hvertfall gjøre noe ute. Er små irritert på meg selv siden jeg bare har pakket med unødventig tykke klær hit. Tok faktisk med meg boblejakke av en eller annen grunn...så blir til at jeg går i gårsdagens antrekk. Men men, ikke verdens undergang.


Marius skjønner ikke helt hvordan man skal fokusere med kameraet, men han gjorde sitt beste..Haha.


Ser dere skateboard skaden min? Sånt skjer når jeg prøver meg på triks...Heh, tror jeg er bedre enn jeg egentlig er.

Hva har du gjort i dag?

♥Er det fint vær hos deg også?


 


17. mai outfit


Håper alle sammen har hatt en fin feiring i dag. Min 17. mai har bare vært full av endringer i planene og alt endte hjemme hos Marius. Akkurat nå sitter jeg å blogger mens snille kjærsten min maserer meg. Har jeg fått låne skolepcn til Marius så jeg kunne skrive ett rask blogg innlegg siden flinke meg bare husket laderen til macen mens macen selv ble stående igjen hjemme.

Var ute å gjorde ett forsøk på outfit bilder, men ikke sikker på hvordan fargene ble siden jeg har redigert de på en utrolig dårlig pc skjerm som garantert ikke viser riktige farger...Luksus problemer. Fikser på det hjemme om det er for ille. Hadde egentlig på meg en lengre kjole, men byttet før jeg dro til Marius...


I glad humør etter mye god mat og drikke...heh.

 


Marius måtte selvfølgelig ta noen outfit bilder han også så her kommer noen av de:

 

Videre i kveld er planene å slappe av med Marius, spise familien hans ut av huset og kanskje spille no spill. Tenker på å bli svettgamer.

Hvordan var din 17. mai?

♥Hva syns du om outfiten vår? Heh..


17. mai


Gratulerer med dagen Norge! Håper alle får en kjempe fin dag uansett hva planene deres er. Jeg for min del skal først være hjemme og spise sammen med venner og familie før jeg drar ut i kveld. Ikke så mye annet å skrive om siden dagen nettopp ar begynt...Hipp, hipp, hurra og alt det der!♥Hva skal du i dag?


Outfit 16.mai


Unnskyld mitt tragiske hår...desverre var jeg for lat til å dusje siden jeg skal ut å sole meg straks. Hele outfiten med unntak fra skoene og veska er verdt under 200kr, kan vel si jeg elsker salg...Heh..kan vel trygt si at jeg ikke er noe moteikon så blir nok ikke så mye outfit bilder fremover.

♥Hva syns du?


Lykke


Jeg blir ofte spurt hva som gjør meg glad, og hver gang sitter jeg igjen uten noe svar. I det siste har jeg tenkt litt på hverdagslykken min. Altså små ting som er med på å gjøre dagen overkommelig. Ting som får meg i bedre humør. Små, men likevel ikke ubetydelige gledesspredere. Jeg har vært veldig langt nede en god stund nå og tenkt at jeg bare har vært rammet av uhell, så nå føler jeg det er på tide å faktisk starte å sette pris på alt smått. For når jeg tenker på det er det så mye å sette pris på hver dag, som jeg alltid før har tatt litt for gitt...

Lykke i hverdagen for meg er å...

...våkne opp med en man er glad i.

...se alle fargene det er i såpebobler.

...få små meldinger fra folk som viser de bryr seg om meg.

...høre katter male.

...legge seg under dyna etter en lang dag.

...ta bildet av smått og stort.

...kjenne sola varme mot huden.

...se venner og familie smile.♥Hva gjør deg glad i hverdagen?

♥Er du flink til å sette pris på småting?

 

 

 


Sunset shoot


I dag har jeg brukt dagen til å slappe av og lade opp til skole i morgen så det er ikke akkurat så mye å melde fra i dag, men som sagt tidligere så skal jeg legge ut litt bilder fra den lille "photoshooten" jeg hadde sammen med Marius. Vanlig vis pleier jeg ikke like å ha med meg folk når jeg skal ta bilder av meg selv, men å ha med seg Marius er skikkelig koselig! Smiler og ler under hele shooten noe som gjør at smilet mitt ikke ser så falskt ut som jeg føler det noen ganger gjør. Har egentlig utrolig mange flere bilder, men følte ikke for å legge ut alle. Er koselig å ha noen bilder som bare er mine på en måte...


♥Hva syns du om bildene?Sommer design


Åhh, det er så utrolig deilig å føle at man har fått gjort noe litt produktivt. Hatet det forrige designet mitt...Det var så utrolig kjedelig, ensfarget og veldig lite sommerlig. Derfor var jeg ute i går sammen med Marius og tok noen bilder så jeg endelig fikk byttet ut headeren og og laget ett nytt design, og med nytt design stiger blogglysten også! Tenkte forresten å legge ut noen flere av bildene jeg tok i går senere i dag, men nå skal jeg spise frokost!

♥Hva syns du om det nye designet mitt?


Dagen i dag


I dag har vært en flott dag! Sola har skint fra tidlig på morgenen og jeg var så heldig å få våkne opp sammen med kjærsten min. Dro hjem tidlig tidlig siden Marius skulle på jobb og jeg orket ikke vente hjemme hos han til han kom tilbake. Da jeg kom hjem var ikke klokka mer enn litt over 7 så jeg bestemte meg for å legge meg litt igjen før jeg sto opp og lagde meg frokost. Så kom Christine en tur for å få hjelp med en eksamensoppgave så vi har filmet i ett par timer nå og tatt en del bilder. Snart kommer Marius hit som også skal være med i eksamensoppgaven til Christine. 

Håper alle sammen har hatt en fin dag!

♥Hva har du gjort i dag?


Tusen takk


Okei nå må jeg seriøst ta meg sammen. Jeg er lei av å juge for meg selv. Jeg setter meg ett mål. Det kan f.eks. være å bli flinkere med bloggen bare for å ha ett mål for dagen liksom. Men neida. Føler meg rett og slett ubrukelig for tiden. Føler jeg bare plager alt og alle rundt meg. Føler jeg skuffer folk siden jeg ikke klarer alt jeg kanskje burde klart. Og ikke nok med at jeg er inne i en dårlig periode...Men midt oppi alt som er så skal hamsteren min sette seg fast i buret sitt og miste beinet. Så nå har jeg ikke han mer. Føler virkelig jeg trenger litt flaks nå for den har jeg ikke sett på veeeeldig lenge. 

Nok med klaging for en dag. Ikke alt er fælt. Egentlig har jeg det ganske bra, kroppen min klarer bare ikke sette pris på det. Får liksom ikke noen gledesfølelse, og om jeg gjør så forsvinner den fort. Føler at folk syns jeg er utakknemlig når jeg ikke klarer vise så mye glede man kanskje forventer, men jeg er ikke det. Virkelig ikke...jeg setter pris på alt alle gjør for meg og med meg. Så tusen takk til dere alle sammen som gjør ting bedre selvom jeg er inne i en tung periode.

Akkurat nå sitter jeg og ser på den nye tvn min jeg har fått på rommet. Trengte noe til å fylle tomrommet etter buret til hamsteren min, men uansett hvor fint det er med tv merker jeg virkelig at jeg savner små føtter som piler rundt i buret tidlig på morgenen...

Unskyld for depprisivt innlegg, er ikke meningen men sånn blir det bare.
 


Kjærste shoot


Selvom kjærsten min ikke er så veldig glad i å bli tatt bilde av fikk jeg dratt han med ut i finværet for å ta noen bilder. I tillegg ville han ha nytt profilbilde så da kunne vi ta det i samme slengen. Egentlig hater jeg å ta bilder med andre siden jeg får litt prestasjonsangst, men med en så fin modell var det ikke så vanskelig å få fine bilder. Skal helt klart dra han med ut flere ganger!

 ♥Hva syns dere om bildene?Les mer i arkivet » Januar 2015 » Desember 2014 » November 2014
hits