Trenger du header hjelp?


Jeg er litt smådårlig og i den anledningen så har jeg tenkt til å holde meg i senga i dag. Så derfor tenkte jeg å tilby meg header (og profilbilde) hjelp! Vet det er veldig mange som bruker gratisdesign som gjerne vil ha sin egene personlige header men ikke klarer lage en egen eller klarer å sette den inn i designet så nå melder jeg meg frivillig til å hjelpe deg som trenger det! 

Lagde veldig kjapt en header bare for å vise sånn ca hva jeg får til. Selvfølgelig kommer jo resulatet på headeren ut i fra bildene dere sender meg...Om du sender meg selfies tatt med mobilkamera blir naturlig vis ikke headeren seende særlig bra ut...

 ♥ Trenger du hjelp med header og profilbilde?


Redigere øyne-Photoshop


Tenkte jeg skulle vise dere en måte å redigere øyne på i photoshop som er veldig rask og enkel! Selvfølgelig finnes det andre måter å gjøre dette på, men dette er som regel sånn jeg gjør det. Dette ser kanskje veldig mye ut, men når du får teken på det bruker du under ett halvt minutt på å gjøre dette! Du kan bruke denne teknikken selvom du ikke bare har bilde av øynene dine. Er veldig fin å bruke i vanelige bilder for å få fokuset til øynene der det bøt være i ett bilde.

Her er bildet jeg skal redigere:

  

1. Start med å lage ett nytt layer. Det er alltid veldig lurt å lage ett nytt layer sånn at om du ikke er fornøyd med det du har gjort kan du bare slette layeret og starte på nytt.

2. Bruk Dodge tool go burn tool på stedene market på bildet under. Exposure bør være på 50%, brush hardness 0%.


Da vil det se sånn ut:

 

3. Gå til Filter-> Other-> High Pass og velg 10,0 pixels. 

 

 

Det vil da se ut som på bildet under:4. Gjør om layerstyle fra Normal til Overlay og velg Opacity 60%. 

 

 

5. Lag en Layer Mask. (Add vector mask/ firkanten med runding)

 

6. Velg svart og hvit brush om du ikke allerede er på det og bruk den svarte brushen for å viske ut alt av layeret unntatt forran øynene. Om du er uheldig å virker feil bruker du hvit brush og tegner tilbake det du visket feil. Pass på at du jobber i Layer masken du lagde ellers virker ikke dette.

Det skal da se sånn ut:

 

7. Gå på Add an adjustment-> Black&White. Dra Reds litt ned mot svart og Yellows litt opp mot hvit.

Fargene kommer ikke til å se helt like ut i ditt bilde som i mitt fordi det mest sannsynlig er forskjellige farger, lysstyrker og kontraster, men bare dra reds litt ned og yellows litt opp.Da skal det se ca sånn ut.8. Gjør om Layer style fra Normal til Overlay og sett Opacity til 60% og lag en layermask som forklart lengre opp og virk bort alt unntatt forran øynene.

Så er du ferdig!


Jeg pleier å endre styrker på tingene over alt ettersom hvordan jeg vil at øynene skal se ut så bare prøv deg fram med forskjellige styrker og opacity på layerene! Her har jeg kanskje overdrevet litt så dere skal se at det er forskjell.

 

 

Hva syns du om tipset?

 


Nytt til rommet


Nå som det nærmer seg hørst og vinter, eller høsten er vel egentlig her allerede så gjør jeg om litt på rommet. Har siden sist jeg viste dere rommet mitt ordentlig gjort en del om på det. Har blandt annet fått byttet ut nesten alle møblene med hvite møbler og fått inn ett sminkebord noe jeg virkelig trengte. Eller led vel ingen nød uten det men veldig greit å ha det. Nå driver jeg å bytter ut alle fargerike detaljer med litt mere nøytrale farger. I går var jeg og pappa på plantasjen og kjøpte litt nye blomster, ett sølvbrett og en super søt sten ugle til rommet mitt. I tillegg har jeg lagd noen små ull luer som jeg har i vinduet mitt, skal lage to til tenker jeg. Jeg har også lagd en liten krukke med noen tørre kvister og litt sand...Haha, følte det passet til årstiden!

  

 

♥ Hva syns du?

 

 


Outfit -Navy&Spikes


Alt sammen er ny innkjøpt fra nelly. Husker jeg gikk utrolig mye i tights før, og det er jo bare så sykt behagelig!  Så da jeg så denne tightsen på nelly til nesten ikke noen penger måtte jeg bare kjøpe den. Perfekt å bruke når jeg skal sitte "lenge" på skolen.

  

♥ Hva syns du?


Dette vil skje når du legger vekk pc og telefon!


1. Du vil plutselig finne ut at det er ett liv utenfor skjermen! Dyrene dine må kanskje mates eller du har kanskje venner å være med. De setter sikkert pris på å få litt oppmerksomhet av deg de også!

2. Du oppdager nye (/gamle) steder. Åjj, er det sånn resturanten du har vært på 10 ganger ser ut? Det har du kanskje ikke fått med deg fordi du satt på telefonen under hele oppholdet!

3. Du får mer arbeid gjort. Hvor mange av oss er det ikke som skjekker telefonen både 10 og 20 ganger mens vi prøver å gjøre lekser. Plutselig har du brukt 3 timer på 1 times arbeid fordi du ble distrahert av ting på nett. 

4. Du kommer til å finne ut at ordet "like" ikke betyr like mye som du kanskje trodde. I den virkelige verden har faktisk ikke likes så mye å si utrolig nok! En med 20 likes på profilbildet sitt på face har like god sjans til å få en jobb som en med 200 likes, er ikke dette fantastisk?

5. Du vil faktisk føle deg bedre med deg selv! Sosiale medier blir brukt til å skryte på, og man kan ofte bli hengt opp i at alle andre gjør ditt og alle andre har datt, selvom dette selvfølgelig ikke er sant. Ingen har alt.

6. Du vil finne ut hvem dine ekte venner er. Joda du har 3000 venner på facebook, men hvor mange av disse vil faktisk stille opp for deg i virkeligheten? Har du levd på face kan livet utenom komme som ett stort sjokk!

7. Du vil få nye venner. Har du noen gang vært i en bursdag eller lignende der alle gjestene er for opptatte av telefonen til å huske at de faktisk er i ett selskap? Legg ned telefonene og prat via munnen, det er ikke så mye vanskligere enn å chatte på facebook o.l så dette bør du klare! Plutselig har du fått nye venner.

8. Du vil sovne lettere. Dette er da snakk om timene før du skal sove. Om du dropper pcn og telefonen en time før du skal sove sovner du lettere!

 

 

 

♥ Hvor mange timer av dagen tror du du bruker på pc eller telefon?

 

 

 

 

 

 


Vintertid


Åhh, jeg er så svak for inspirasjonsbilder så da jeg fant denne boka i bokhyllene her hjemme falt jeg pladask for den med en gang. Selv om vinteren kan være mørk og kald er jeg likevel veldig glad i den, og ikke bare pga jeg har dursdag i den årstiden. Det er så deilig å pakke seg inn i varme klær eller tepper, sitte forran peisen med kakao eller annet godt mens man ser på gamle disney filmer. Jeg går allerede å synger på julesanger vel vitende om at julestemningen kanskje har kommet en smule tidlig i år...

Uansett, denne boka var helt herlig! Full av inspirasjonsbilder, oppskrifter og ideer til hva man kan gjøre på vinteren (som det står forran på boka). Skal absolutt bruke denne mye når det blir litt nærmere vinter.

 

 


Gleder du deg til snø, jul og vinter?

Produktiv dag!


I dag har vært en utrolig produktiv dag hvor jeg faktisk føler jeg har fått gjort mye nyttig. Startet dagen i senga med Marius som kom til meg i går kveld etter jentekvelden. Snille han kom på døra til hu som hadde jentekvelden og møtte meg så jeg slapp gå alene hjem i mørket. Uansett, da han dro hjem i dag satte jeg i gang med å rydde rommet som ikke så ut. Jeg vet ikke hvordan det er med dere men jeg har det sånn at om jeg først lar ett klesplagg ender resten av brukte klesplagg også på gulvet fordi jeg tenker: jaja, nå er det jo rot på gulvet uansett. Med den tankegangen ble det altså ganske mye rot, men nå er det endelig mulig å se gulvet igjen! 

Da jeg hadde ryddet ferdig spiste jeg middag før jeg gikk ut å møtte Jonas for å løpe trapper med han. Uff, merker at jeg ikke har løpt på noen uker...Men skal ta opp igjen løpinga nå så blir vel bra igjen håper jeg. Trappe intervaller er jo så bra for kroppen!  

 


 

 

Akkurat nå sitter jeg i senga og slapper av med TVn samtidig som jeg vurderer å lage en video der jeg redigerer bildene mine etter som noen har spurt om jeg kunne gjøre dette.
 

 Hva har du gjort i dag?


Bursdags outfit


Nå står jeg på vei ut av døra. Haha, føler jeg har gjort det i nesten hvert inlegg nå i det siste...Endelig er det ting som skjer for meg også etter en alt for lat og kjedelig sommer! I dag skal jeg i bursdag/jentekveld til ei venninne av meg som fylte 18 tidligere i uka. Merker jeg gleder meg veldig mye, har ikke vært på jentekveld på veldig lenge..

Her er det jeg skal ha på meg+gaveinpakningen min som jeg lagde selv..heh:

Alt jeg har på meg er nyinnshoppa fra nelly!Elsker virkelig denne genseren, den har 3D blomstermønster og er utrolig myk! 

 

 

♥ Hva syns du om antrekket?

 


Gårsdagens outfit og festligheter


 

Dette er det jeg hadde på meg i går:

 

Hatt - BikBok//Jakke - Cubus//Smykke - Marked i spania//Solbriller - BikBok//Jumpsuit - H&M// Sko - Husker ikkeMarius ville også bli tatt bilde av..Haha

 

 


 

I går hadde som sagt jeg og Marius vært sammen i ett halvt år så dro ut å spiste på Egon for å feire. Satt der i ett par timer og koste oss før vi gikk hjem til Marius og slappet av resten av kvelden. Han skal på jobb i dag og jeg skal på ett skolemøte nå straks så derfor tok vi kvelden ganske tidlig, men uansett fikk vi en veldig koselig kveld! 

♥  Hva syns du om antrekket mitt?


Dagen så langt


Dagen i dag startet ganske tidlig for min del noe som ikke er så vanelig om dagen. Vanlig vis pleier jeg å ha på vekkeklokke til rundt 9 selvom jeg ikke skal på skole eller noe bare for å opprettholde en grei døgnrytme...Merker det er veldig vanskelig å opprettholde døgnrytmen når man liksom ikke har noe spesielt å våkne opp til. Uansett...Var hos behandling for rygg og egentlig resten av kroppen klokka 08.30, så sto opp en time før for å rekke alt som skulle gjøres så ja...En tidlig morgen, men det gikk uten problemer!

Da jeg først gikk ut av døra på morgenen var det ganske overskyet og jeg som hadde lagt fram klær i går jeg skulle bruke senere i dag ble nesten bekymret for at jeg måtte finne meg noe nytt når jeg kom hjem, men heldig vis tittet sola fram og nå er det jo bare helt nydelig ute! Derfor bestemte jeg meg for å lage meg omelett til lunsj og sette meg ut å spise. Hvor ble høstværet av? Haha, jeg klager ikke...


 

 


I dag har jeg og kjærsten min faktisk vært sammen i ett halvt år så nå skal jeg straks en tur til han også skal vi kanskje ut å spise om vi (/jeg) orker...Noe koselig skal vi hvertfall få funnet på for å få feiret litt så det kommer sikkert bilder fra det senere, pluss outfit bilder!

Hva har du gjort i dag?


Mine siste fotografier+tips


Hei!

Så jeg tenkte å kanskje lage en slags foto og redigerings spalte her på bloggen! Har fått forespørsler om å gjøre dette før, men har liksom ikke tatt tak i det før nå. Da kan dere spørre meg om ting dere vil vite innenfor photoshop og bilderedigering.

 

Tenkte først å vise dere noen av de nyeste bildene jeg har tatt:

 

♥ Vil du ha foto og redigeringstips?


Sunn, god og rask omelett


Siden jeg har ganske god tid på morgenen kan jeg unne meg selv noe annet enn bare grovbrød med ost til frokost. Som regel går det mye i eggerøre og laks, omelett, bananpannekaker eller rundstykker, og i dag falt valget på omelett! Ja...dette er nok noe de fleste vet hvordan man lager, men jeg vil likevel dele med dere hvordan jeg gjør det!

Lager omelett på to forskjellige måter, og i dag lagde jeg "brette" omelett. Det tok meg under 10 minutter å lage denne frokosten så dette er jo faktisk noe man har tid til å lage selv før jobb eller skole!

 

Ingredienser:

♥ 2 egg

♥ 1/4 ts salt (dette varierer litt på ingrediensene, om du ikke bruker salte produkter i omeletten kan du bruke litt mer salt)

♥ 1/4 ts pepper (valgfritt)

♥ 2 ss vann

 

Fyll:

♥ Paprika

♥ Gressløk

Du kan putte i så og si hva du vil; skinke og forskjellige grønnsaker er også ting som kan brukes i omelett, men jeg hadde ikke så mye å velge mellom i kjøleskapet og var litt for lat til å gå bort på butikken så da endte jeg opp med fyllet skrevet over.

 

Tilbehør:

♥ Grov brød

Man kan også lage en salat til eller lignende.

 

 

 

 

Slik gjør du:

♥ Bland sammen egg, vann, salt og pepper

♥ Sett stekeplaten på middels-høy varme og ha olje eller melange i panna

♥ Legg blandingen du nettopp lagde i pannen og vent på at den stivner (kan være lurt å sette ned varmen litt for å slippe brent bunn)

♥ Når det har stivnet ganske bra legger du fyllet på den ene halvparten av omeletten og bretter så over

 

 

 Har du lagd omelett før? 

 


Første skoledag - outfit


Heihei! Ja, nå tror jeg faktisk at jeg er tilbake! 

Akkurat nå står jeg på farta ut døra for skolen kaller. I dag er dagen skolen starter ordentlig for meg, og siden jeg starter ganske sent så fant jeg ut at jeg hadde tid til å lage ett lite inlegg. Forhåpentlig vis kommer jeg til å ha litt å skrive om videre på bloggen. Jeg trives jo egentlig veldig godt med å blogge. Desverre er ikke livet mitt akkurat det mest spennende man kan finne så det er grunnen til at jeg tok meg en såpass lang pause. Nå er det tilbake til hverdagen og jeg håper virkelig på at den blir litt mere spennende enn det sommeren min har vært.

Men nå hører jeg taxien utenfor døra så da er det vel på tide å dra. 

 Hva syns du om antrekket?

Les mer i arkivet » Januar 2015 » Desember 2014 » November 2014
hits